24.02.2012 г.

Урок по романтика

 Един от най-важните уроци, които родителите могат да предадат на децата си, е да ги научат колко важна е любовта и колко важно е да я изразяваме ежедневно с прегръдка, с думи и с романтични жестове.
 Винаги съм смятал, че да си романтичен е много важно качество, придава цвят и вълшебство в живота, но напоследък духа на романтиката се открива много рядко. Бих предпочел да не е така, но не мога да отрека, че така романтиката става нещо още по ценно. И розови диаманти се откриват рядко, нали. Така ми изглежда романтиката, като розов диамант, сред гранитни камъчета…
 Приближаването на празника на влюбените винаги е един чудесен повод да направим още нещо романтично и да внесем поредната искра Любов във Фейландия. За празника тази година
реших да проявя творчество и да изработя подарък сам, с помощта на малкият елф от Фейландия. Така в подаръка щяха да се отпечатат чувствата и вълнението ми, и той ще стане още по-уникален.
Сетих се, че мога да направя красива свещ със сърцевидна форма, обсипана с малки сърчица, с два фитила и когато се запалят, пламъчетата да се сливат като в горещ танц на две сродни души…
Набавих си 2 пчелни пити, фитил, малка метална формичка със сърцевидна форма и червена свещ за печати. Малкият елф много се развълнува, когато му обясних идеята и веднага донесе необходимите инструменти.

 Разрязахме питите на четири ленти по дължина и навихме 2 големи цилиндрични свещи за основата на сърцето.



После навихме още един голям цилиндър и 2 малки за върха, свързахме ги и завихме цялата конструкция с един слой восъчна лента.
И ето нашата свещ преди декорирането.

 Използвахме малката метална формичка за да накапем през нея разтопен восък от червената свещ около фитилите и по страничните повърхности на свещта. Малкият елф с прехапани устнички капеше във формичката и половината сърчица са негова изработка.


Накрая увихме свещта с конопена връв, на която поставихме печат с монограма на автора.

 И ето готовата свещ.



 Подарихме я на нашата Фея и тя много я хареса. Когато я запалим съм сигурен, че ще има аромат, не само на мед и на восък, а и на Любов.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Сигурно се питате, защо четете статията толкова дни след св. Валентин? Причината е, че напоследък съм по-зает, предимно със строежа на захарни замъци и с възстановяването им след рицарски битки... :)

1 коментар:

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.