20.10.2013 г.

Есенна фея


С напредването на есента се появиха и първите обагрени в червено листа. Силният вятър от изминалите дни, ги подемаше от върха на короните на дърветата, а те сякаш в някакъв добре заучен чуден танц, се спускаха леко надолу, после малко в страни и отново надолу…Дали всичките сухи листа са само листа? На нас ни изглеждаха като танцуващи феи, които полягаха за кратка почивка на земята, а след това вятъра отново…фюууу… и отново ги подканяше за следващия танц отново в небето…

За да пренесем тази есенна приказка в дома си, заедно с всички красиви листа, които ежедневно си донасяме след разходки, реших да направя и есенни феи.


Материалите които използвах са:
-памучни фитили;
-дървени топчета с дупки / едно по-голямо за глава и две по-малки за ръцете/;
-лист филц;
-вълна за косата;
-шапка от жълъд;
-дебел конец или тънка прежда и дебела игла.
За кройка използвах сухо листо. Очертах го два пъти върху филца и изрязах две листа / за предна част и гръб на феята/. С дебелия конец избродирах жилките на листата.




От фитила оформих тялото на феята. Измерих дължината на ръцете на феята, така че да не са по-дълги от кройката на листата и сгънах фитила в двата му края, към средата /така стана по-къс, но и по-дебел в краищата, и много плътно се закрепиха топчетата за ръцете, без да използвам лепило/.




Другия фитил прекарах през дупката на голямото топче и го затегнах чрез завиване на мястото където се формира вратлето.
 


Фитила на ръцете прекарах между двата края на другия фитил, от който се оформя тялото. За да се фиксира червения фитил, кафявия отново се завърта няколко пъти като винт.




Краката оформих, като се разделих фитила на две, прегънах го до необходимия размер и отново леко го навих като винт.
Предимството на така оформеното тяло е, че дава възможност за промяна на положението на ръцете и краката-феята може да сяда и да държи нещо в ръцете си…



Двете листа заших едно за друго, като преди това, между тях поставих „тялото” на феята.
отпред:
 


задната част:
За закрепване на косата и шапката използвах малко лепило, може да се опита и с игла и конец.
Всъщност, по-лесно е да се направи, от колкото да се обясни…
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.