18.04.2014 г.

Великденска декорация - дървени яйца


Тази година съм много щастлива, че вече на българския пазар може да се намерят дървени небоядисани яйца и то дори от български производители.
За великденска декорация си взехме няколко малки с връв и няколко големи. С децата си разпределихме бързо задачите: те ще шарят малките, аз големите…


Децата използваха акварелни бои, а след изсъхване на яйцата ги запечатаха с паста от восък. Боядисването, толкова им харесва, че ходихме до книжарницата за яйца, която за щастие е във близост до нас, няколко пъти, като си взехме и за след Великден, за да имаме и за други игри.



Когато приключихме с малките яйца, решихме да се разходим, за да намерим някакво подходящо клонче да са ги окачим. Тъй като винаги влизаме в гората с чувство на почит и благоговение, не си позволихме да откъснем от дърво или храстче, а се надявахме да намерим някое отчупено от вятъра клонче, това обаче не стана. На път за вкъщи, чудейки се, какво да измислим за нашата декорация, забелязахме, че сливовото дърво точно пред нас е с едно прекършено клонче, което се спускаше чак до земята.
Взехме клончето в къщи и го окичихме с нашите яйца.



Докато децата съзерцаваха доволно, това което сътвориха сами, аз се заех с моята част от декорацията.
С молив нарисувах върху големите яйца гъбки, слънце и тревички, а после ги пирографирах.


Изтърках с гума молива и запълних рисунката с акварелни бои.



Накрая запечатах с восък нашите писани яйца…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.