23.07.2014 г.

Маса на сезоните – лято 2014 год.

Настъпването на всеки нов сезон, ми носи и вълнение около това, да събера подходящи за възрастта на децата сезонни песни, приказки, игри с пръсти и разбира се да подредя масата на сезоните. Тъй като преобладаващата част от летните детски песнички възпяват морето, а и дори да сме далеч от него, както в нашия случай, водата съпровожда децата в много от летните им игри, за това нямаше как тя, да не бъде част от нашата природна маса.
Този път всички дървени играчки изработихме в къщи заедно с децата, а морските звезди децата направиха сами в дните за занаяти.
Сега с напредването на сезона, нашата маса, ще се обогатява все повече, тъй като при всяка разходка, винаги се прибираме с камъче, пръчка, охлюв или нещо друго, което е достойно за да е част от нашето лятно кътче у дома.
При подреждането на природната маса, в началото на сезона, разказах на децата една измислена от мен история, за рибаря, който е станал приятел с един делфин…Още на следващия ден историята оживя в игрите им, а сега добавяйки нови елементи, тя се развива ли развива, следвайки промените във времето на вън или добавяйки нови герои и впечатления от сезона.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.