17.09.2014 г.

Магията на красивите книги

Много ми се иска във българските книжарници да се предлагат детски книжки с нежни рисунки с акварел или пастел, героите да не са с несъразмерни на лицето и тялото им очи, а самите приказки да бъдат достоен пример за подражание за малкото дете особено до 7 год. Разбира се има и изключения, но за съжаление все по-рядко попадам на тях и тъй като за търсещия винаги има избор, започнахме да прибягваме до поръчка на книги от чужди сайтове. И макар, това да не се случва много често, не само заради скъпата доставка, но и заради това, че по-често разказваме вместо да четем, а често и ние измисляме приказките в къщи, голяма беше радостта ми, когато открих сайт за безплатна доставка на книжки от Белгия и то с намаление на коричната цена. Бързината на доставката ме изненада много приятно.
Това са и книжките, които ние поръчахме: едната за малкото дете, другата за вече по отрасналото.


С голямо удоволствие споделям този сайт, с всички, които имат интерес.

Първото впечатление от валдорфските книги с приказки е, колко са нежни, както рисунките, така и самия текст. Историите често са за магически същества, феи, елфи, гноми и други горски същества. Четейки ги, понякога се чувстваме с децата, така сякаш попадаме в един магически свят, изпълнен с красота, доброта и радост. Децата обичат да слушат такива приказки, така за тях гората оживява, и когато на разходка отиваме там, те влизат в нея тихо и с уважение към всички същества, които живеят в нея, и я пазят с радост.





Ето и някои от популярните автори и техните книги, които са станали любими на вдъхновените родители и учители от валдорфската педагогика:

Има още много автори на подобни приказки, и всеки би могъл да открие своите любими след тях. Аз ще се радвам ако ги споделите с нас…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.